Nemzetközi tervpályázat

Liget Budapest Néprajzi Múzeum

Összefoglaló

A Városliget Zrt. mint ajánlatkérő meghívásos, két szakaszos nemzetközi építészeti tervpályázatot hirdet a Liget Budapest projekt keretében tervezett Néprajzi Múzeum épületének megtervezésére, a budapesti Városliget területén. A Liget Budapest az új épületekkel, a Városliget zöldfelületének teljes megújításával, valamint a már itt működő intézmények rekonstrukciójával és fejlesztésével a jövőben Budapest egyik meghatározó, Európa-szerte ismert turisztikai és kulturális desztinációja, családi élményparkja lesz.

Regisztráció
Letöltés
A letölthető dokumentumok és a későbbi kérdés-válasz menüpont, csak regisztráció után érhető el

A projekt ütemezése

A beruházás: Liget Budapest

A Liget Budapest projekt Európa jelenlegi egyik legnagyobb múzeumfejlesztési beruházását tartalmazza. A budapesti Városliget zöldterületének teljes megújítását és benne négy új múzeumi épület elhelyezését foglalja magában, más kapcsolódó programelemekkel együtt.

Bővebben

A Néprajzi Múzeum

A Néprajzi Múzeum kb. 220 ezer műtárgyat gondoz, ennek egynegyedét teszi ki a nemzetközi anyag; működteti a szakma legnagyobb archívumát, amely több millió oldal archivális anyagot, több mint 400 ezer képi dokumentumot tartalmaz, továbbá hangarchívumot, filmtárat. A múzeum könyvtára európai rangú szakkönyvtár. A múzeum nemzeti jellegű hagyományos néprajzi anyaga nemzetközileg kiemelkedő, kerámia-, valamint textil- és viseletgyűjteménye a kontinens legnagyobb ilyen jellegű kollekciói.

Bővebben

A helyszín: Városliget, Budapest

Az 1810-es években kialakított Városliget az első olyan városi közpark a világon, amely nyilvános használatra, kifejezetten a város birtokán, annak megrendelésére és finanszírozásában jött létre. A terület jelentős és értékes történeti növényállománnyal rendelkezik, amelynek megóvása és rekonstrukciója a Liget Budapest beruházás kiemelt prioritásai közé tartozik.

Bővebben