LIGET BUDAPEST. pályázati információk és nevezés

VÁROSLIGET PARKREHABILITÁCIÓS TERVPÁLYÁZAT

Köszöntő

A Liget Budapest Projekt elkötelezett a közel 200 éves múlttal és Európa-szerte egyedülálló intézményi gazdagsággal rendelkező Városliget saját történetéhez és hagyományosan sokszínű funkcióihoz méltó megújítása és fejlesztése mellett. A park teljes rehabilitációja keretében a zöldfelületek bővítése és azok biológiai aktivitásának növelése az Ajánlatkérő egyik kiemelt célkitűzése.

Bővebben

A pályázatról

A Városliget Zrt. a Liget Budapest Projekt keretein belül nyílt tájépítészeti tervpályázatot hirdet a Városligetnek, mint Európa egyik első közparkjának átfogó fejlesztésére, kerttörténeti értékeinek bemutatása mellett történő kortárs szemléletű megtervezésére –figyelemmel a nemzetközi építészeti tervpályázatok eredményeire, valamint a meglévő intézmények megújításának jogszabályokban és kormányhatározatokban előírt feladataira.

Pályázni szeretnék
Kiírás letöltése
A letölthető dokumentumok és a későbbi kérdés-válasz menüpont, csak regisztráció után érhető el

A projekt ütemezése

A beruházásról

A Liget Budapest Projekt Európa jelenlegi egyik legnagyobb, megvalósulás alatt álló kulturális tartalmú városfejlesztési beruházása. A fejlesztés célja a Városliget történeti értékein és hagyományain alapuló funkcionális megújítása és bővítése. Ez szolgáltatásainak, intézményrendszerének, tájképi elemeinek, kertjének és közlekedési rendszerének teljes megújítását, táji környezetében pedig új, megújuló, illetve újjáépített kulturális célú épületek elhelyezését foglalja magában más kapcsolódó programelemekkel együtt.

Bővebben

A helyszín

Az 1810-ben kezdődő kialakításával a Városliget, az egyik első olyan városi közpark (népkert) a világon, amely nyilvános használatra, kifejezetten a város birtokán, annak megrendelésére és finanszírozásában jött létre. A terület jelentős és értékes történeti növényállománnyal rendelkezik, amelynek megóvása és rekonstrukciója a Liget Budapest beruházás kiemelt prioritásai közé tartozik. A történeti parkszerkezet a XIX-XX. században több fázisban jelentősen átalakult, részben megsemmisült. A park végleges kialakítása, a fragmentumokra korlátozódott jelenlegi állapot egységes rendszerré integrálása és fejlesztése jelen pályázat célkitűzése. A beruházás a XXI. századi parkokkal szemben támasztott követelmények teljesítésével, ugyanakkor a történeti park megmaradt elemeinek integrálásával teremthet új minőséget.

Bövebben